Avukat AppGazete Manşetleri Birinci SayfalarıMevzuat AppFaiz, Oran, OrtalamaKademeli Faiz HesaplamaVeteriner iPhone App

15 Şubat 2013 Cuma

Avukat 4.0, Mevzuatlar ve İçtihatlar 3.0 güncellemeleri

Avukat 4.0.1 ve Mevzuatlar ve İçtihatlar 3.0.1 versiyonlarını güncelleyen kullanıcılarımız mevzuat bölümü açılmıyor ise lütfen uygulamayı kaldırıp tekrar kurunuz. 

Avukat 4.0 ve Mevzuatlar ve İçtihatlar 3.0 versiyonlarına nihayet geçmiş bulunmaktayız. Kullanıcılarımızdan gelen bazı sorulara verdiğimiz yanıtları burada paylaşacağız. Ayrıca arayüz kullanımı ile detaylı bilgi vermeyi amaçlıyoruz.


mevzuatlar ve içtihatlar
Özellikle mevzuat arayüzlerimiz değişti. Kullanıcılarımızdan gelen istekler doğrultusunda yaptığımız bu geliştirmeler sayesinde her yeni güncellemede programımız daha da güzelleşiyor.

Mevzuatlar ve İçtihatlar uygulamamızdaki değişiklikler;

- Sol menü eklendi
- Mevzuat ve içtihat listelemeleri değişti
- Detay ekranları değişti


Avukat uygulamamızdaki değişiklikler;
- Ana menü değişti
- Mevzuat ve içtihat ekranları değişti
- Hesapalamlardaki ufak problemler düzeltildi


Her iki uygulamamızda güncellemeler kaldırıldı. Bu konularda bazı ipuçları; 



  • Eğer uygulamaların kapladığı yerin büyüklüğünden şikayet ediyorsanız. Uygulamamızı kaldırıp tekrar kurarak daha az yer tuttuğunu görebilirsiniz.
  • Mevzuat veya içtihat detayındaki menüyü sağa swipe yaparak kapatabilir veya sola swipe yaparak açabilirsiniz. 
  • Artık içtihatları da bookmark ikonuna tıklayarak favorilerinize kaydedebilirsiniz.
  • 400 maddeden çok mevzuatlarınızı açılışta çok beklemeden maddeleri görebilirsiniz. Siz maddeler üzerinde dolaşırken arka planda yüklenmeye devam eder.
  • Detay ekranlarında tam ekran butonunu kullanarak tam ekrana geçip daha rahat okuma yapabilirsiniz.
  • Artık uygulamalarımız iPhone 5 ve iPad mini destekli.

Mevzuat detay ekranındaki bazı butonların ne işe yaradıklarını anlatalım;
1 - Geri gitme veya kapama butonu
2 - Mevzuat içi arama kontrollerini kullandırır
3 - Mevzuatı(veya içtihatı) favorilerinize eklemeye veya çıkarmaya yarar
4 - Tam ekrana geçiş yapılır ve ekrandaki tüm bölümler kapatılır
5 - Madde indekslerini açar veya kapatır. Swipe(parmakla sağa sola kaydırma) aktiftir. 
6 - Mevzuat maddesinin içtihatlarını gösteren ekranı açar



Şimdi bu konularda gelen soruları ve cevapları paylaşıyorum. Sorular uygulama içerisinden, yani mobil cihazlardan gönderildiği için cümle düşüklüklerini ve yanlış ifadeleri görmezden geliyoruz. 


Son güncellemeden sonra uygulama favorilerim hariç herhangi bir yere bastığımda kapanıyor. Ben de uyugulamayı komple kaldırıp tekrar yükledim ama sorun devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı uygulamayı inceleme imkanım olmadı. Teşekkürler.

Son güncellemeden sonra program açılmıyor, kendiliğinden çıkıyor, yardım edin bi el atın!!!!

Uyulama cok güzel fakat Yeni yapilan güncellemeden sonra programi acamiyorum lütfen yardimci olun

Üstte bulunan 3 App Store yorumu ile araştırma yaptık. iOS versiyonundan kaynaklı bir problem olduğunu gördük. Yeni güncellemeyi Apple'a gönderdik. Yayınlanması bir haftayı bulabilir. Bu arada kullanıcılarımız iOS 6 ve üzeri güncel versiyona geçerek hatadan kurtulabilirler.


-----------------------------------------------
1- ne yazık ki düzenlediğim tüm favorilerim gitti! Daha önceki güncellemelerimizde böyle bir şey soz konusu olmamıştı. 
2-programı sanırım daha çok ipad için güncelleriniz . Çünkü yazı boyutu iphone için oldukça küçük. Bir önceki sürümde ekranı yan yaptığımızda okunabilirligi parmak hareketleri ile kendimiz ayarlayabiliyorduk fakat şimdi Sınırda bir alan bırakılmış...... 
 3-program açık degilken telefonu yan tutar bir vaziyette programı acmaya çalıştım fakat açılmadı...açıldıktan sonra yan yapılabiliyor sanırım...ayrıca uzun kanunlarda bekleme imleci hareket halinde iken yan yaptığımda program donüyor ve bir daha işlem yapmıyor....... 
 4-proğram sıralamasında bazen kendisi yine bildigini okuyor ve sıralamama aykırı bir sırayı kendisi belirliyor...bir öncekinde surumde bir sıkıntı vardı ama şimdi bakamadım ...bak şimdi de unuttum hay Allah ... :) 
bu kar benim gördüğüm eksiklikler sanırım biraz emeginize saygısızlık gibi olacak ama hakkınızı helal edin ustad ELLERİNİZE SAGLİK...

BİR KAÇ ONERİM VAR İSTERSENİZ HEMEN İZAH EDEYİM : 
 A- Proram saglam bir mühendislik eseri olduğu belli daha önce de söylemiştim: bazen koca bir kanunda bizi ilgilendiren 5-10 madde olabiliyor ve ya 20-30. Eğer kanunları sayısal başlıklarına bir kutucak konulsa ve biz oraya sadece parmaklarımıza dokunarak işaret babında bir ayraç izi birakabilsek sanırım çok daha etkileyici olabilirdi. 
B- son güncellemede Windows 8 in çizgilerini görebiliyorum elinize saglık. Size bir önerim de su olacak : ola ki mahkemedeyim-ki ben polisim kusura bakmayın- mahkeme salonunda kayıt cihazı yasak olduğunu da biliyorum fakat bu programın ara yüzüne bir Records tuşu ekleyip acil durumlarda not almayı gerektiren halllerde daha muazzam olur diye düşünüyorum . ve yine ayrıca bir not bölümü oluşturacak bir alan da yaratılabilir. Yazı boyutu seçeneğini eklemeyi hatırlatmam sanırım haddimi asmak olacak mazur görün lütfen. 
C- Bir tesbitim de su olacak AİR PRİNT...Herhangi bir anda ilgili kanunu veya yine diger seveneklerde belirttigim secenek kutularsan birine basili tutarak ve ya doyecegim yine kusura bakmayin yukarda belirttigim not kopyaladigim ilgili kanun maddesini anında AİR PRİNT özellikli bir Yazıcı'dan anıda çıktı almam müthiş olabilirdi... 
D- son olarak şa sunu söyleyeyim nasıl size ulaşmamız ici bir arayüzle mail özelliği koymuşsanız Ben gerekli gördüğüm bütün arkadaslarıma anında aldığım kotları ve ya ilgili kanun maddelerini mail atabilmeliyim.. 
E-bir sonum daha olacak özürlerde...Bu program daha çok hukuk kesimini ilgilendirdiği iicin be onların hukuki yoğunlukları göz onu e alındığında sanırım HATİRLATMA TAKVİMİ olan bir uygulama çok islerine yarayacaktir. Telefon menüsüne tekrar dönmeden bütün günlük davalarını ve programlarını sadece bir tıkla yazıp duzenleyenlilecekleri BİR AJAN TAKVİM tabiri caizse bu is ici TAM BİCİLMİS KAFTAN OLUR... Allah'a emanet olun iyi geceler l...

Merhabalar 

Değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. 

1 - Favorilere içtihatları da ekleme modülü ekledik. Yeni sistem olduğu için migration maalesef yapamadık.
2 - Bunu bir kullanıcımız istemişti. Ne kadar daha fazla yazı görebilirsem o kadar daha iyi demişti. Ama bunu geri alacağız.
3 - Sanırım bu da ekranı küçültmeye zorlamamızdan kaynaklanmış olabilir. Bunu da ivedi olarak düzelteceğiz.
4 - Çok fazla bulk kayıt var maalesef. Onları temizliyoruz şimdi. Bir sonraki güncellemede daha mantıklı listeler getirmeye çalışacağız.

A - Maddeleri işaretleme konusunu yapılacaklar listesine kaydediyorum
B - Bunu Avukat uygulamamızda yapacağız. Ama henüz ekleyemedik. 
C - Air Print butonunu ekledik ama hatalar vardı şu an gizli duruyor. Düzeltebilirsek onu da açacağız.
D - Paylaşım butonuna basınca mail atma facebook, twitter paylaşma, yazdırma özellikleri olacak. 
E - B maddesinde belirttiğim ajanda uygulaması içerisinde olacak.

Peşpeşe güncellemelerle uygulamamız özellikle mart ayında kendini bulacaktır diye düşünüyorum. Lütfen olumsuz olan tüm durumları bize bildirin. Sizin gibi uygulama kullanmasını ve test etmesini bilen kullanıcılara çok ihtiyacımız oluyor. 

Saygılarımla

-----------------------------------------------
Merhaba, son sürüm çok iyi olmuş fakat ipad de. İphone için çok kötü olmuş . Birincisi bir evvele göre yazı çok küçük kalmış okunmuyor. Oluyabilmek için elle büyütmek gerekiyor. Sonra arama yaparken arama kutusu görünmüyor
Yazıyı tekrar eski haline çevirip güncelleme göndereceğiz. Bu konuda çok şikayet aldık. Arama yaparken arama kutusu gözükmüyor demişsiniz. Bunun bir ekran görüntüsünü yollar mısınız? Biz hatayı tespit edemedik belki görsel olarak anlayabiliriz. 

Saygılarımla

-------------------------------------------------

Öncelikle böyle bir uygulama yaptığınız icin cok teşekkürler. Yaklaşık 4 - 5 aydır programı kullanıyorum ve gayrette memnundum. Yeni güncellemeyle arayüzün harika olduğunu söylemek isterim. Mevzuatı açma konusunda pek bir hız farkı hissetmedim. İphone 4 te böyle en azından. Yeni arayüzde icerik güncelleme kısmını göremedim. Sorum bu olacak. Değişen güncel mevzuatı artık nasıl alacağız. AppStore üzerinden uygulama guncelleyerek mi yoksa uygulama kendisi otomatik olarak sessizce değişen mevzuatı guncelleyecek mi? Şimdiden teşekkürler.

Bu konuda çok sayıda şikayet oluyordu. Güncellemeleri göremiyoruz app store'dan yapın denmişti. Ayrıca uygulama kapladığı alan çok büyüktü. 1GB'tı geçiyordu. Şimdi eğer uygulama silinir tekrar kurulur ise en fazla 500mb'lık bir yer kaplıyor. Bundan sonra da sık sık app store güncellemesi yaparak güncelleme olayını sorun olmaktan çıkarmayı planlıyoruz.

Saygılarımla

merhaba. 

Dediğiniz doğrudur ancak her mevzuat degisikliginde AppStore dan 500 kusur mb. boyutundaki uygulamayı indireceğiz. Ama uygulama icinde güncelleme yaptığımızda en fazla 25-50 mb. arasında bir veri trafiği kullanıyorduk. Bu hem zaman hem de maliyet bakımından uygundu. Çünkü 50 mb. üzerindeki bir uygulamayı AppStore üzerinden wifi olmadan indiremiyoruz 3G kullandığımız düşünülürse bu bizi wifiye bağımlı kılıyor. Ayrıca uygulama içindeki güncelleme de böyle bir veri transferi sınırlandırması soz konusu olmuyordu. Ben sadece bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Çalısmalarınızda basarılar dilerim. 

Çok haklısınız. Bu konuda diğer developer arkadaşlar ile de görüşeceğim. Uygulama sıkıştırılmış olarak gittiği için 100mb olarak indiriliyor ama söylediğiniz sıkıntı yine geçerli. Sadece kanunları güncellemek istiyorsunuz ama 100mb'tı her seferinde çekmek zorunda kalacaksınız. Bu konuda çok haklısınız. 
Burada yer sıkıntısı çeken kullanıcıları gözetelim derken diğer tarafı mağdur etmeyeceğiz.

Saygılarımla 

-------------------------------------------------

7 yorum:

  1. Merhabauygulamanizdan 2-3 aydir faydalaniyorum, fakat yeni guncellemeden sonra medeni kanunda 400.maddeden sonrasinin acilmadigini gordum, mesaj panosuna da yazdim cevap alamadim. Yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, medeni kanundaki problemi düzelttik ve güncelleme gönderdik. İki gün içerisinde yayınlanmasını beklemekteyiz. Güncellemeyi yükleyince düzelecektir.

      Sil
    2. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

      Sil
  2. UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) avukatların hayatını kolaylaştıracak.
    http://goo.gl/yrsyPR
    Ulaşabileceğiniz ilk ve tek UYAP UDF Reader programı ile UDF uzantılı UYAP dosyalarınızı veya UYAP dökümanınızı okumak için artık pcnize veya laptopunuza ihtiyacınız yok.
    Yapmanız gereken tek şey UDF Readerı (UYAP Dökümanı Okuyucu) cep telefonunuza ya da mobil cihazınıza indirmek.
    Bundan sonra UDF uzantılı dosyalarınızı üstüne tıklayarak okuyabilirsiniz.
    UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) cep telefonunuzda ya da mobil cihazınızda UDF dosyalarını kolayca açmanızı sağlayacak.
    UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) programını indirdirten sonra UDF dosyalarınızı uygulamayı açmaya gerek kalmadan üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

    Katkılarından dolayı Av. Armağan DİNLENÇ'e teşekkür ederiz.
    http://goo.gl/yrsyPR
    Evaca Mob

    YanıtlaSil
  3. Telefonumda Yüklü olan programınızı iPhone sürümünden sonra göremiyorum ve kullanamıyorum. Yardımcı olur musunuz.?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çözüm ortaklığı ile ilgili olarak tarafıma dönüş yapabilir misiniz ? 0553 713 07 80

    YanıtlaSil
  5. Başarılı bir uygulama olmuş. Avukatlar olarak birçogumuz bu konudan müzdariptik. Tarafıma ulaşırsanız ben de üye olarak kullanmak isterim. İncekaş Hukuk

    YanıtlaSil