Avukat AppGazete Manşetleri Birinci SayfalarıMevzuat AppFaiz, Oran, OrtalamaKademeli Faiz HesaplamaVeteriner iPhone App

3 Mayıs 2012 Perşembe

Avukat ve Mevzuat Uygulamaları İçtihat Yüklemesi ve Kullanımı

İçtihatların kullanımı ile ilgili yoğun olarak soru gelmeye başladı. Özellikle uygulamalarımızı yeni yükleyen kullanıcılarımız sıkıntılar çekmekte. Bu yazıda içtihatları sisteme nasıl bağladığımızı ve nasıl kullanacağımızı anlatmaya çalışacağım. 

Her iki uygulamada da ilk kurulumda içtihatlar sistemde bulunmamaktadır. İçtihatları kullanmak için Güncelleme bölümünden içtihatları açarak güncellemeliyiz.

Örnek resimde İçtihatlar yüklenmiş ve kapalı şekilde gözükmektedir. Eğer sizin ekranınızda İçtihatlar Yüklenmemiş olarak gözüküyor ise yanındaki çentiği açarak üst bölümde bulunan Güncelle butonuna basınız. 
Mevzuatlar ve İçtihatlar programımızda Kanunlar sadece  yüklü olarak  gelmektedir. Diğer mevzuatları yanlarındaki çentiği açarak güncelleyebilirsiniz. 
Avukat uygulamamızda ise ilk açılışta hiçbir Mevzuat yüklenmemiş ise sadece Kanunlar'ın yanındaki çentiği açık olarak getiriyoruz. En çok Kanunlar kullanıldığı için diğerlerini yüklenmemiş olsa bile biz otomatik getirmiyoruz. Ama siz isterseniz açıp güncelleyebilirsiniz. 
Bu adımı tamamladığınızda örnek resimdeki gibi İçtihatlar Yüklenmiş olarak gelecektir. Bu resim bir önceki versiyona göre alındığı için boyutlar farklı görünüyor olabilir.
Avukat uygulamamızda içtihatları mevzuatlar ile ilişkilendirdik.  
kanunlar, maddelerMevzuat detayında üst bölümde bulunan Geri butonunun yanındaki Madde İndeksi butonuna basınca resimdeki gibi ekran karşınıza gelecektir. Eğer maddeye bağlı son 10 yılda bir içtihat var ise yanında çekiç işareti ile belirtilir. Çekiç'e tıklayınca ilgili içtihatlar ekrana gelir. Bundan sonra içtihat detayını görebilirsiniz. 

İçtihat arama motorunu Avukat uygulamamız içerisine eklemedik. Uygulama menü yapısı buna uygun değildi ve bu konuda başka bir uygulamamız olması nedeniyle Avukat uygulaması içerisine eklemedik. 


Mevzuatlar ve İçtihatlar uygulamamız içerisinde bulunan İçtihat arama motoru sayesinde içtihatlara numaralarından ve konu bilgilerinden arama imkanı sunduk. Sistemimiz tamamiyle xml yapısında çalıştığı için aramada kullandığınız cihazın işlemcisini yüksek bir şekilde kullanmaktayız. 
içtihat arama Aramada en son içtihat en başta gelecek şekilde bir arama yapılır. Aramanın istediğiniz kısmında durdurabilir ve o ana kadar listelenen içtihatları kullanabilirsiniz. 
Mevzuatlar ve İçtihatlar uygulamamızı ilk defa kuran kullanıcılarımız eğer güncelleme ekranını açamıyorlar ise uygulamayı hafızadan kalkacak şekilde tamamen kapatıp uygulamayı tekrar başlatsınlar ve güncelleme işlemini yapsınlar. 

Uygulamamız her geçen gün daha kullanışlı ve hızlı olması için çaba sarfetmekteyiz. Destek taleplerine hızlı bir şekilde cevap verip kullacılarımızın memnun olmasını istemekteyiz. Yalnız memnun kalan kullanıcılarımızdan uygulamaya yorum yapmalarını istemekteyiz. Bize ulaşmadan sorununu halletmeyen kullanıcılar olumsuz yorumlar yaparak uygulamadan yararlanacak diğer kullanıcıları etkilemekteler. Lütfen bu çabalarımıza siz de destek verin. Ve uygulamamız sizin istekleriniz ile daha çok gelişsin. Şimdiden teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Dikkat : Bir kullanıcımızdan gelen destek talebi sonucunda güncelleme işleminde işlemin bitmesinin beklenmediğini gördük. Lütfen güncelleme işleminde işlemin sonuna kadar bekleyiniz. İşlem sonucunda Güncelleme Bitmiştir mesajını göreceksiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder